Åre Bergscyklister Cykelskola 2019

Att cykla på stigar i skogen eller på fjället är världens roligaste sport. För att så många som möjligt ska kunna upptäcka cyklingen startar vi nu i vår Åre Bergscyklister Cykelskola för alla barn i åldrarna 5-12 år. Cykelskolan fokuserar helt och hållet på att ha roligt på cykeln ihop med dina kompisar och lära dig tekniken från grunden på ett säkert sätt. Tävling är såklart jättekul det med men det kommer vi inte att hålla på med i cykelskolan.

När drar vi igång?

Vi startar cykelskolan med en introdag i Björnen söndagen den 26 maj klockan 11:00. Åre Bergscyklister bjuder på korv, fika och dricka. Så ta med dig en kompis, en förälder och upptäck den roliga världen på två hjul tillsammans med oss!

Hur ofta kör vi?

Vi kommer att köra en gång i veckan från slutet av maj till början av oktober. Ibland kan vi lägga in en extra samling när vi känner för det.

Var kommer vi hålla till?

Vi kommer att variera plats för träningen beroende på väder och vad vi känner för. Vi kommer däremot inte att åka lift under cykelskolan mer än vid speciella tillfällen som vi meddelar på förhand.

Vad behöver jag för grejer?

Du behöver en cykel med kraftiga däck som funkar att cykla på stigar med. Du kommer klara dig fint utan stötdämpare på cykeln.

Skydd är viktigt när man cyklar. Du behöver en vanlig cykel- eller skidhjälm, knäskydd och handskar. Ett ryggskydd är inte dumt att ha det heller. Du behöver inte en fullfacehjälm.

Du vet väl förresten att alla medlemmar i Åre Bergscyklister får fina rabatter hos Åres cykelbutiker?

Vem kan vara med?

Alla barn mellan 5-12 år. Om du är yngre eller äldre och gärna vill cykla med Åre Bergscyklister, hör av dig till oss på info@arebergscyklister.seså hittar vi på något skoj tillsammans.

Vad kostar det att vara med?

Cykelskolan är gratis för medlemmar i Åre Bergscyklister. Att vara medlem kostar 100 kronor för juniorer upp till 18 år och 500 kronor för en hel familj. Du blir medlem på arebergscyklister.se/medlem

Vilka är ledare?

Vi kommer att arrangera en utbildning den 25 majunder ledning av Andreas Danielsson, före detta förbundskapten för landslaget i mountainbike. Är du sugen på att engagera dig som ledare? Vad bra, för vi kommer att behöva ett gäng. Hör av dig till Fredrik Olovsson på folovsson@gmail.com eller 070-857 86 64‬.

Har du några frågor?

Tveka inte att höra av dig styrelsen på info@arebergscyklister.se eller Facebook.com/AreBergscyklister

Alla bilder: Emrik Jansson Photography