Fler inlägg

Efter sju intensiva och späckade dagar rundade nyinstiftade Åre Bike Festival av idag i samband med liftarnas stängning klockan 16. Arrangerande Åre Bergscyklister är mycket nöjda med utfallet; medlemsantalet har ökat rejält, evenemangen har varit välbesökta av såväl glada amatörer som elit, i torsdags kväll mellan 16:00 och 22:00 kördes exempelvis mer än 1 000 åk i VM6:an. Här följer mer information om de senast avverkade evenemangen;

Scandinavian Photo Challenge – Team Canaska vinnare i tuff konkurrens!
Igår klockan 19 slogs dörrarna upp till Scandinavian Photo Challenge Awards som hölls på Holiday Club Arena, ett stenkast från Åresjön. På plats fick hundratals besökare avnjuta storslagna bildspel från respektive lag, totalt fem stycken.
Nivån på bidragen var mycket hög och det märktes tydligt att såväl fotografer som cyklister hör till de absolut bästa i världen. Årebor och inbitna cyklister hörde till dem som slogs med häpnad av de fantastiska bildspelen som visade ett vackrare Åre än vi någonsin skådat och cykling som höjer hela sporten till nya höjder.
Team Canaska med fotografen Dan Barham (www.danbarham.com) i spetsen drog det längsta strået i den bejublade tävlingen. I laget ingick fyra fenomenalt begåvade cyklister, närmare bestämt Robin Wallner (Sverige), Linus Sjöholm (Sverige), Mike Hopkins (Kanada) och John Alm Högman (Sverige).

Team Canaska Scandinavian Photo Challenge Foto Johan Weimer

The Chainless Race – världscupsåkaren Alexander Kangas totalsnabbast!
Igår klockan 14 drog ”The Chainless Race” igång i den underhållande och lättkörda Flinbanan på Åreskutan. Reglerna var enkla, demontera kedjan och kör så fort du kan ner till restaurangen Hyddan på Fjällängen. Bland Herrarna var meriterade Robin Wallner förhandsfavorit men han fick se sig slagen av vännen och vildhjärnan Alexander Kangas som var mer än en sekund snabbare. Bland damerna var vår svenska veteranvärldsmästarinna Lina Skoglund ohotad trots skadad tumme. Tävlingen hade en avslappnad karaktär och drog alltifrån seriöst satsande downhill-cyklister som lever på sin sport till bybor och turister.

Alexander Kangas

Alexander Kangas

City-Crille från ÅBC skötte snacket med den äran, Lina Skoglund hjälpte till som proffskommentator efter sitt åk.

City-Crille från ÅBC skötte snacket med den äran, Lina Skoglund hjälpte till som proffskommentator efter sitt åk.

Lina Skoglund

Lina Skoglund

Resultat
Herrar
1. Alexander Kangas, 2:25.19
2. Robin Wallner, 2:26.67
3. Erik Nyberg 2:26.85

Damer
1. Lina Skoglund, 2:43.38
2. Jenny Ottosson 2:48.40
3. Angelica Bacirtizis 2:56.43.

Send It – Superfinal
I fredags eftermiddag bjöds det på storartad underhållning på Fjällängen, några hundra meter ovanför torget i centrala Åre. Tailwhips, backflips och frontflips avlöste varandra när kidsen flög högt med sina små cyklar. Martin Söderström som tillhör den absoluta världstoppen inom grenarna slopestyle och dirt kraschade bort sig i superfinalen, dock utan att skada sig.
Martin slutade trea medan Linus Sjöholm vann, bland annat drog av en fet frontflip.

Linus Sjöholm

Linus Sjöholm

Freeride Clinic med Mike Hopkins
Under fredagen höll den avslappnade freeride-stjärnan Mike Hopkins kurs med oss vanliga dödliga. Under förmiddagen analyserades hoppteknik i Flinbanan och något senare åkteknik i den intilliggande och betydligt svårare Downhill-banan. Mike visade sig vara en analytiker och pedagog av rang. Att sätta fingret på svagheterna hos respektive förare, för att sedan ge dem varsin liten verktygslåda av goda råd var Mikes framgångsrika recept som gjorde samtliga deltagare till bättre cyklister.
Parallellt med Mikes clinic ångade Darcy Turenne på med sitt Girl Camp, även det mycket uppskattat.

Mike Hopkins och den entusiastiske kursdeltagaren Anders Pleskovic.

Mike Hopkins och den entusiastiske kursdeltagaren Anders Pleskovic.

Darcy har spridit sitt breda leende över hela Åredalen.

Darcy har spridit sitt breda leende över hela Åredalen.

Åre Bike Festival återkommer nästa år – ännu större, ännu bättre…


Åre Bergscyklister
2010-07-11
blog comments powered by Disqus