Fler inlägg

Nyinstiftade Åre Bike Festival som pågår 5-11 juli är inne på sin fjärde dag och nu skruvas tempot upp ytterligare inför helgen…

Åre Singletrack Classic – Robin Wallner i topp!
Idag klockan 14:00 drog den gastkramande downhill-tävlingen igång. På startlistan fanns alltifrån meriterade elitförare till glada amatörer, totalt 21 stycken deltagare. Tävlingen går längs de tekniskt krävande cykellederna Nelson och Tjärnis på Åreskutans framsida. Sveriges snabbaste downhill-förare, Robin Wallner som kör Världscupen till vardags, gick segrande ur dramat med tiden 2:28.57. Kim Petersson (19) som just tagit studenten efter tre år på cykelgymnasium, gick i mål som tvåa på tiden 2:32.36. Bland våra utländska gäster var det Richard Cunynghame från brittiska Dirt Magazine som drog det längsta strået. Richard blev trea med tiden 2:42.58.

Singletrack Classic Robin Wallner Foto Johan Weimer

Scandinavian Photo Challenge
I måndags drog fototävlingen Scandinavian Photo Challenge igång. Fem internationellt erkända proffsfotografer har i dagarna tre fotat sina egenhändigt komponerade team. Tävlingen går ut på att skapa ett fem minuter långt bildspel.
Lagen utgörs av världens bästa åkare inom både downhill/freeride och dirt/slopestyle, bland annat proffs som Mike Hopkins, Darcy Turenne, Trond Hansen, Martin Söderström, Andi Wittmann, Yannick Granieri.
Resultaten kommer att visas under en galakväll lördagen den 10 juli på Holiday Club i Åre. En jury bedömer bidragen och de tre bäst placerade får dela på totalt 20 000 kronor i prispengar.

Scandinavian Photo Challenge Darcy Turenne Foto Johan Weimer

Send It – kval idag, Superfinal på fredag
I skrivande stund körs kval i den här slopestyle-tävlingen som attraherar det yngre gardet. På Fjällängen bjuds det på storartad underhållning när ynglingarna utmanar tyngdlagarna och gör halsbrytande tricks som backflips och whips. På fredag den 9 juli blir det Superfinal på Slopestyle Arena vid Fjällängen.

Send It Foto Johan Weimer

Girl Camp med Darcy Turenne, dag 1 av 2
Den kanadensiska freeridestjärnan Darcy Turenne som gästar Åre Bike Festival deltar i Scandinavian Photo Challenge och håller dessutom ett eget träningsläger för tjejer som vill lära sig mer om dowhill-cykling. Den första omgången med tio deltagare kördes idag och i morgon klockan 10 är det dags igen. Även den kanadensiska cykelstjärnan Mike Hopkins kommer att dela med sig av sina kunskaper under morgondagen samt på lördag.

Girl Camp Darcy Turenne Foto Johan Weimer


Åre Bergscyklister
2010-07-08
blog comments powered by Disqus