Fler inlägg

DSC_0144

Under eftermiddagen tog vi rygg på Team Norway med fotografen Vegard Breie (www.vegardbreie.no) i spetsen. Andra team rör sig med mekanisk effektivitet över Skutan som de rekat minutiöst på förhand. De här sköna lirarna tar istället dagen som den kommer och lägger mer kraft på att ha roligt ihop. Improvisation, dåliga skämt, galenskap och gastkramande hopp verkar vara deras främsta styrkor.

På väg upp i VM6:an vid 15:30 var fortfarande inte mycket mer bestämt än att det skulle droppas från Flinbanan in i Downhillbanan. Ett infall senare sitter vi på väg vidare upp i Hummelliften och landar slutligen i den skräckinjagande övre delen av Downhillbanan där grabbarna börjar rocka loss framför kameran. Efter ett par maffiga sprutsladdar och en liten vurpa i torvgeggan styrdes kosan ner mot Flinbanan och det planerade droppet.

Efter en hel del rekande och ironiserande pushade norrbaggarna varandra över det nyuppfunna droppet från Flinbanan direkt in i Downhillbanan. Whip är det bästa sättet att optimera luftfärden, där en kraftig kursförändringen åt vänster är att rekommendera… Innan ekipaget smäller ner på den stökiga och steniga leden som ska husera SM den 14 augusti.

Vegards blixtar och kamera lär ha gjort det bästa av insatserna från åkarna; Mats Andre Haugen, Kristoffer Haugland, Knut Løkås och Jørgen Storhaug.

Scandinavian Photo Challenge eldar vidare under tisdag och onsdag. På lördag 19:00 blir det kan du se bidragen och festa loss under Scandinavian Photo Challenge Awards som hålls på Holiday Club Arena.


Åre Bergscyklister
2010-07-05
blog comments powered by Disqus