Fler inlägg

Åre Bergscyklisters vice ordförande, demonfotografen Fredriksson, var nyligen nere på världscupen i Leogang för att casha in ännu mer godispengar på att knäppa semesterkort på ett gäng sladdande lirare med tröjan instoppad i brallorna. I väskan hade han dock med sig ett gäng rykande färska medlemskort i guld. Glöm Amex och alla andra guldkort, här pratar vi alltså cykelvärldens antagligens hetaste plastbit. Herrarna nedan har alla kvalat in i denna exklusiva skara cyklister tack vare sina insatser som inspirationskällor genom åren, vare sig det är genom att varit med i världstoppen sedan strax före Dackefejden (Peaty), ägt hus i Åre samt charmat brallorna av halva byns kvinnliga  befolkning (Cedric), vunnit fler VM-guld än en räknesticka klarar av att hålla koll på (Nico), eller tjattrar sönder våra trumhinnor varje söndag på Freecaster (Warner). Alla har dock det gemensamt att dom tävlade i VM i Åre 1999, tidernas vackraste VM trots leran och regnet – herrejösses, vi pratar ju ändå om en by där sådant finväder är vardagsmat – och har den goda smaken att längta tillbaka.

Fler hedersmedlemmar finns på den hetaste av listor, vi återkommer med bildbevis när husfotografen återvänt från ännu en av sina turer i fjantländer där solen faktiskt skiner.

peaty

Steve Peat. The legend.

cedric

Cedric Gracia. The Joker.

nico

Nico Vouilloz. The Alien.

warner

Rob Warner. The Mouth.

ÅBC hade även en två man stark delegation på plats i slovenska Bohinj nyligen, där träffade vi på Martin Söderström som av någon outgrundlig anledning fick ett guldkort även han. Att han kan cykla råder det däremot inga som helst tvivel om. Mannen längst till höger i bild må ha gjorts sig förtjänt av att bära regnbågsfärgerna för evigt efter att ha vunnit VM-guld 2008 i DH, Gee Atherton är namnet för den som nu undrar. För ett medlemsskap i ÅBC krävs dock mer än så, allra minst ett besök i Sveriges cykelhuvudstad. Brorsan Dan verkar istället ha satsat in sig på efterrätten.

prospects

Och för den som mot förmodan undrar. Nej, Michael ”Quasimodo” Rasmussen kommer aldrig, aldrig någonsin att komma på fråga för guldstatus i ÅBC trots sitt excellenta VM-guld i XC -99. Inte en chans. Inte ens som betalande medlem.


Tobias
2010-06-25
blog comments powered by Disqus