Fler inlägg

Har ni saknat det?

Vi tänker förstås på informationsmailet. Vår gissning är ”nej”. Vi gissar vidare att detta beror på att ni alla känner er lite lagom bleka, otränade och långsamma och därför helst inte blir påminda om cykelangelägenheter tills ni hunnit tjuvträna er i form. Vilket osökt för oss in på…

Marmotten (favorit i repris)

Jodå, franska Sportcommunication kommer att arrangera Marmotten även i år, trots bombhot och mutor från anonyma avsändare inom ÅBC. Några kommer dessutom att starta, närmare bestämt Bubbis, Tony(?) och André. Men tre bildar ingen klunga så vi har tagit beslut att hyra in några legionärer som får hjälpa till att försvara vår vit-röd-svarta fana. Inga mindre än Lasse Thulin (nej, inte Tulles farsa), känd fotograf och gammal landsvägsnötare samt Strumpan (Patrik Strömsten), sommelier extraordinaire och gammal landsvägsnötare anmälde sig utan tveksamheter så snart dom hört talas om arrangemanget (vilket man inte kan säga om klubbens ordinare medlemmar). Eftersom Lasse och Strumpan bor vid Treriksröset, typ, så har dom redan börjat resan till Frankrike per rostig, oväxlad damcykel för att hinna och för att slippa råka ut för vulkanaska och annat elände. Där kan vi snacka om engagemang!

Låt oss citera ett av fjolårets infomail: ”Om du oroar dig för att inte platsa så är det helt korrekt. Det gör du inte. Men det gjorde inte vi heller, det gick bra ändå. Nästa år åker vi ner ett helt gäng. Hojar lite. Dricker en öl. Och cyklar Marmotten.”

Men så blev det inte. Tävlingen är nämligen fulltecknad, så det är kört för i år. Skönt va? Vilket osökt för oss in på…

Cykelmys och träning för Marmotten år 2034

Yr.no, som inte haft ett jävla rätt på hela vintern, utlovar sol imorgon. Stick ut och hoja en sväng. Förslagsvis Åre – Undersåker – Ottsjö, t.o.r. vilket blir ganska på pricken 6 mil. Eller bara en vända till Duved med den obligatoriska Ullådalsbacken på tillbakavägen. Maila varandra, maila mig, maila någon. Det är roligare att köra tillsammans. Vilket osökt för oss in på…

…klubbmästerskapet

Som aldrig blev av. Vi gör ett nytt försök i höst va? Det är hög tid att vår sportdrycksleverantör får bekänna färg.

Missa inte!

Tour of Jamtland. Inse det stora (och då menar vi inte bara att Jiggan, Lindman och Bubba är affischprydnader). Det här kan bli ett av Sveriges stora cykelevenemang med lite skicklighet och en gnutta tur. Stötta, heja, promota. Och framför allt: anmäl er till motionsloppet. Det vore väl själva fan om inte Åres välklädda landsvägscyklister startade i ett lopp som går i mål på hemmaplan mitt i värsta Åreåretrunthögsäsongen!

——————————————————————————————————————————————

”Det finns bara två sorters människor. Cyklister och ickecyklister” — Francesco Moser


Åre Bergscyklister
2010-05-06
blog comments powered by Disqus