Fler inlägg

Just idag, 16/9 är det 10 år sedan downhilltävlingen under mtb-VM i Åre.

Byn och berget var fullt med folk, man uppskattade det till 12 000 åskådare, underlaget var lika lerigt som idag och Ripbranten var bland det värsta som cykelvärlden hade skådat. Shaun Palmer sopade i backen tio meter från mål, Krille Eriksson från Lycksele körde in på en imponerande 6:e-plats och Nico ”the Alien” Vouilloz tog hem sitt femtioelfte VM-guld. Det var en magisk vecka som vi förhoppningsvis får återuppleva någon gång i framtiden igen.

För att fira bjuder ÅBC på ett par sköna bilder från Geoff Waugh på en minst sagt missnöjd Palmer. Napalm låg riktigt bra till och hade en pallplats på gång när han fick släpp på en liten grusberm straxföre målgången och gick i backen och slutade femma.

Foto: Geoff Waugh

Foto: Geoff Waugh

Foto: Geoff Waugh

Foto: Geoff Waugh

Foto: Mattias Fredriksson

Foto: Mattias Fredriksson

Foto: Mattias Fredriksson

Foto: Mattias Fredriksson


Tobias
2009-09-16
  • Schyst film Micke!

  • Eric

    Awsome! villka kläder det är räjs! haha villka cyklar btw >:)

blog comments powered by Disqus